DSGNRMRKT for dummies

DSGNRMRKT is een hip, hedendaags en onafhankelijk platform dat jonge modeontwerpers een kans wil geven om op een leuke en toegankelijke manier hun ontwerpen te tonen en te koop aan te bieden aan een breed publiek. Daarmee wil DSGNRMRKT jonge leeuwen een kans bieden om zich te profileren en bekendheid te creëren in de modejungle zonder al te grote investeringen te doen. Anders dan andere initiatieven richt DSGNRMRKT zich enkel op mode in de puurste vorm van het woord: kleding, schoenen en handtassen en hier en daar een origineel sierraad.

De ontwerpers die we op DSGNRMRKT loslaten zijn op zoek naar een publiek en naar een platform om hun ontwerpen te verkopen. Jammer genoeg hebben ze geen gigantisch spaarvarken om de kop in te slaan en zelf een grote campagne op poten te zetten of om met hun ontwerpen naar een winkel te stappen. Met DSGNRMRKT willen we hen een welgemikte duw in de juiste richting geven.

De drijvende krachten achter DSGNRMRKT zijn Marie Rijken en Kim Vandeloo, twee twintigers met een grote liefde voor mode in al zijn vormen. Zij zijn zelf constant op zoek naar originaliteit en missen in het modelandschap betaalbare maar exclusieve kleding en zijn hier niet de enigen in. Ze besloten daarom zelf het heft in handen te nemen en stellen met DSGNRMRKT als doel een meerwaarde te bieden aan de modewereld op basis van drie criteria: vernieuwing, kwaliteit en exclusiviteit. DSGNRMRKT wil uitgroeien tot een kwaliteitslabel waar jong designers zich graag mee laten brandmerken.

Wapenfeiten

→   Hasselts hipste creatieve collectief organiseerde in oktober 2010 zijn allereerste wapenfeit: DSGNRMRKT. Deze modemarkt voor jong modetalent ging door in het Hasseltse Modemuseum waar 1200 modeliefhebbers konden gaan shoppen bij een tiental jonge designers.

→   Van 13 tot 21 mei 2011 kon je in het Hasseltse stadscentrum terecht voor het eerste DSGNRMRKT Pop-Up-Parcours, een parcours van pop-up-stores dat doorheen het centrum van Hasselt slingert en waar jonge modeontwerpers hun collecties tijdelijk en exclusief verkochten aan het grote publiek.

→   Op zaterdag 8 oktober vond de tweede edtie van DSGNRMRKT plaats in het Hasseltse Modemuseum. En hoe! Vijftien opkomende designers gaven het beste van zichzelf en hun collecties in hun eigen shop-for-one-day. Van beestige handtassen tot keurige kraagjes en van té coole streetstyle tot romantische jurkjes.

→   Op 15 en 16 september vond ons DSGNRMRKT Workshop Weekend plaats op C-mine, Genk. Een weekend vol modeworkshops waar jong en oud onder begeleiding van rasechte mode-experts kleding en accessoires creëerden.

→   Met www.dsgrmrkt.com houden we modeliefhebbers up to date over de nieuwtjes omtrent jonge designers.