Multiple is een platform voor jonge, innoverende juweelontwerpers uit binnen- en buitenland. In hun shop in de Maastrichterstraat vind je leuke, luchtige hebbedingen en soms ook unieke verzamelstukken. Tijdens het DSGNRMRKT Pop-Up-Parcours stellen ze hun pop-up-caravannetje ter beschikking van designer Mieke Dierckx op het Capucienenplein, op honderd meter van hun store verwijderd.

Mieke Dierckx studeerde juweelontwerp en interieurontwerp maar de collecties “brickbybrick” en “couleur cachée” zijn ontstaan vanuit een onderzoek naar toepasbare technieken op textiel, om zo nieuwe mogelijkheden te creëren. Hiervoor is geëxperimenteerd met het laseren van een bepaald patroon in textiel en leder om het een driedimensionaliteit te geven. Uit dit experiment is een collectie tassen, portefeuilles en sjaals ontstaan. Daarnaast grijpt Mieke terug naar haar roots en presenteert ze ook stukken uit haar juwelencollectie.

www.multiple66.eu
www.miekedierckx.be

Capucienenplein, Hasselt
Di—Vr 10u—18u30
Za 10u—18u

Multiple is a platform for young innovative jewelry designers from both home and abroad. In their shop in the Maastrichterstraat you can find funny, cool gadgets as well as unique collection items. For the DSGNRMRKT Pop-Up-Parcours they will lend out their little pop-up caravan on the Capucienenplein, some hundred meters from the store, to Mieke Dierckx.

Mieke Dierckx studied jewelry and interior design but the basis for the collections ‘brickbybrick’ and ‘couleur cachée’ was her research into applicable techniques on textile, discovering new possibilities for the material. She experimented with laser techniques cutting out specific patterns in textile and leather to give it a three-dimensional look. This resulted in a collection of hand bags, wallets and scarves, But she also goes back to her roots and will showcase some pieces from her jewelry collection.

www.multiple66.eu
www.miekedierckx.be

Capucienenplein, Hasselt
Tue—Fri 10h—18h30
Sat 10h—18h